Networking Questions and Answer

1. How many digits of the DNIC (Data Network Identification Code) identify the country?

A. First three                                        B. first four
C. First five                                          D. first six

Ans: A

2. A station in a network forwards incoming packets by placing them on its shortest output queue. What  routing algorithm is being used?

A. hot potato routing                            B. flooding
C. static routing                                    D. delta routing

Ans: A

3. Frames from one LAN can be transmitted to another LAN via the device
A. Router                                      B. Bridge
C. Repeater                                   D. Modem

Ans: B

4.  Which of the following condition is used to transmit two packets over a medium at the same time?

A. Contention                                   B. Collision
C. Synchronous                                D. Asynchronous

Ans: B

5. You have a class A network address 10.0.0.0 with 40 subnets, but are required to add 60 new subnets very soon. You would like to still allow for the largest possible number of host IDs per subnet. Which subnet mask should you assign?

A. 255.240.0.0                       B. 255.248.0.0
C. 255.252.0.0                       D. 255.254.0.0

Ans: D

6. What are the most commonly used transmission speeds in BPS used in data communication?

A. 300                                              B. 1200
C. 2400                                            D. 9600

Ans: D


7. Telecommunications networks come in a wide range of speed and capacity capabilities. Select the best fit for answer:

A. Bandwidth alternatives                 B. Switching alternating
C. Inter organizational networks        D. Extranets

Ans: A

8. Which of the following statements is correct?

A. characteristic of the hub architecture of ARC-net is alternative routing.
B. characteristic of LAN is unlimited expansion
C. characteristic of LAN is low cost access for low bandwidth channels
D. characteristic of the hub architecture of ARC-net is directional zed transmission

Ans: D

9. A modem is connected in between a telephone line and a

A. network                                                   B. computer
C. communication adapter                            D. serial port

Ans: C


10. In a synchronous modem, the receive equalizer is known as

A. adaptive equalizer                               B. impairment equalizer
C. statistical equalizer                              D. compromise equalizer

Ans: A

11. Alex is required to provide information on how many people are using the network at any one time. Which network will enable him to do so?

A. Server-based                          B. Token-Ring
C. Ethernet                                  D. Star

Ans: A

12. Now-a-days computers all over the world can talk to each other. Which is one of the special accessories essential for this purpose? 

A. Keyboard                                                  B. Modem
C. Scanner                                                     D. Fax

Ans: B


13. Which of the following is not an scripting language?

A.  HTML                          B.  XML

C.  Postscript                     D.  Javascript

Ans: C

14.  Which of the following is a platform free language

A . Fortran                         B . Assembly

C.  C                                 D. Java

Ans: D

15.  A digital signature is

A. scanned signature
B. signature in binary form
C. encrypting information
D. handwritten signature

Ans: C

16.  A computer system that permits multiple users to run programs at same timeA. Real time system
B.  Multi programming system
C.  Time sharing system
D.  Multi tasking system

Ans: D

17. A computer communication technology that provides a way to interconnect multiple computer across short distance is

A.         LAN                              B.  MAN
C.        WAN                              D.  Wireless network

Ans: A  

18.  Telnet is a service that runs

A.     Television on net                 B.  Remote program

C.     Cable TV network              D.  Tele next

Ans: B  

19. A device that forwards data packet from one network to another is called a

A.   Bridge                            B.  Switch

C.   Hub                               D.  Gateway

Ans: B

20.  which of the following is the fastest media of data transfer

A.   Co-axial Cable               B.  Untwisted Wire
C.  Telephone Lines               D.  Fiber Optic

Ans: D

21.  Tool that is used to transfer data/files among computers on the Internet

A.   FTP                                B.  Archie
C.   TCP                                D.  Gopher

Ans: C

22. HTML is a

A.   Programming Language
B.   Scripting Language
C.   Web Browser
D.   Network Protocol

Ans: B

23. Secret-key encryption is also known as

A.  Asymmetric encryption
B.  Symmetric encryption
C.  Secret-encryption
D.  Private encryption

Ans: D

24. The concept of electronic cash is to execute payment by

A.     Credit Card
B.     ATM Card
C.     Using computers over network
D.     Cheque

Ans: C

25. SMTP is a

A.   Networking Protocol
B.   Protocol used for transferring message between end user &  Mail Server
C.   Protocol used for smart card message interchange
D.   Encryption Standard

Ans: B

26. Digital Signature is

A.    Scanned Signature on Computer
B.    Code number of the sender.
C .    Public Key Encryption.
D.    Software to recognize signature.

Ans: D

27. Telnet is a

A      Network of Telephones
B      Television Network
C      Remote Login
D      Remote Login.

Ans: C

28.  the internet is

A.  Network of networks
B.  Web site.
C.  Host

D.  Server

Ans: A

29.  An e-business that allows consumer to name their own price for products and services is following which e-business model?

A. B2B
B. B2G
C. C2C
D. C2B

Ans: D  

30.  Kerberos is an encryption-based system that uses

A.    Secret key encryption
B.    Public key encryption
C.     Private Key encryption
D.    Data key encryption

Ans: A


No comments:

Post a Comment