Networking Questions and Answer

31. The method(s) of payment for online consumers are

A.   Electronic cash
B.   Credit/debit
C.   Electronic checks
D.  All of the above

Ans: D

32.  DNS is

A. The distributed hierarchical naming system
B. The vertical naming system
C. The horizontal naming system
D. The client server system

Ans: C

33.  A firewall is

A. An established network performance reference point.
B. Software or hardware used to isolate a private network from a public network.
C. A virus that infects macros.
D. A predefined encryption key used to encrypt and decrypt data transmissions.

Ans: B

34.  A router

A.  Screens incoming information.
B.  Distributes information between networks
C.  Clears all viruses from a computer system
D.  Is a work virus.

Ans: B

35.  LDAP stands for

A.  Light weight Data Access Protocol.
B.  Light weight Directory Access Protocol.
C.  Large Data Access Protocol.
D.  Large Directory Access Protocol.

Ans: B

36.  E-Commerce is not suitable for

A. Sale/Purchase of expensive jewellery and antiques.
B. Sale/Purchase of mobile phones.
C. Sale/Purchase of branded clothes.
D. Online job searching.

Ans: D

37.  Amazon.com comes under the following model

A. B2B                                  B. B2C
C. C2C                                 D. C2B

Ans: B  

38.  Firewalls operate by

A. The pre-purchase phase.
B. Isolating Intranet from Extranet.
C. Screening packets to/from the Network and provide controllable filtering of network traffic.
D. None of the above.

Ans: C

39.  The mercantile process model consists of the following phase(s):

A. The pre-purchase phase.
B. Purchase consummation phase.
C. Post-purchase Interaction phase.
D. All of the above.

Ans: D

40. Band limited signal is

A. transmission of signals without modulation
B. a signal all of whose energy is contained within a finite frequency range
C. simultaneous transmission of data to a number of stations
D. All of the above

Ans: B

41. Computers in a LAN can be interconnected by radio and infrared technologies.

A. Wireless LANs                              B. Network Topologies
C. Multiplexer                                    D. Modem

Ans: A

42. Your company has a LAN in its downtown office and has now set up a LAN in the manufacturing plant in the suburbs. To enable everyone to share data and resources between the two LANs, what type of device(s) are needed to connect them? Choose the most correct answer.

A. Modem                               B. Cable
C. Hub                                    D. Router

Ans: D

43. The term 'duplex' refers to the ability of the data receiving stations to echo back a confirming message to the sender. In full duplex data transmission, both the sender and the receiver

A. cannot talk at once
B. can receive and send data simultaneously
C. can send or receive data one at a time
D. can do one way data transmission only

Ans: B

44. How many hosts are attached to each of the local area networks at your site?
A.128                                             B.254
C.256                                             D.64

Ans: B

45. Which of the following technique is used for fragment?

A. a technique used in best-effort delivery systems to avoid endlessly looping packets
B. a technique used by protocols in which a lower level protocol accepts a message from a higher level protocol and places it in the data portion of the low level frame
C. one of the pieces that results when an IP gateway divides an IP datagram into smaller pieces for transmission across a network that cannot handle the original datagram size
D. All of the above

Ans: C

46. Contention is

A. One or more conductors that serve as a common connection for a related group of devices
B. a continuous frequency capable of being modulated or impressed with a second signal
C. the condition when two or more stations attempt to use the same channel at the same time
D. a collection of interconnected functional units that provides a data communications service among stations attached to the network

Ans: C


47. We can receive data either through our television aerial or down our telephone lines and display this data on our television screen. What is the general name given to this process?

A. View data                                          B. Tele text
C. Tele software                                     D. Video text

Ans: D

48. ASK, PSK, FSK, and QAM are examples of _____ encoding.

A. digital-to-digital                                    B. digital-to-analog
C. analog-to-analog                                  D. analog-to-digital

Ans: B


49. You need to determine whether IP information has been assigned to your Windows NT. Which utility should you use?

A.NBTSTAT                                           B.NETSTAT
C.IPCONFIG                                         D.WINIPCFG

Ans: C


50. What operates in the Data Link and the Network layer?

A. NIC                                                B. Bridge
C. router                                              D. Route

Ans: C

51. What is the name of the computer based EMMS that provides a common forum where users can check in at their convenience, post messages, actively exchange ideas and participate in ongoing discussions?

A. E-mail                                             B. Bulletin board system (BBS)
C. Teleconferencing                              D. Videoconferencing

Ans: B

52. A devices that links two homogeneous packet-broadcast local networks, is

A. hub                                                   B. Bridge
C. repeater                                            D. gateway

Ans: B

53. Identify the odd term amongst the following group:

A. Coaxial cable                                  B. Optical fibre
C. Twisted pair wires                           D. Microwaves

Ans: D

54.  In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibility of

A. session layer                                             B. network layer
C. transport layer                                          D. data link layer

Ans   A

55.  In OSI network architecture, the routing is performed by

A. network layer                                        B. data link layer
C. transport layer                                       D. session layer

Ans A

56.  Which of the following performs modulation and demodulation?

A. fiber optics                                          B. satellite
C. coaxial cable                                       D. modem

Ans   D

 
57.  The process of converting analog signals into digital signals so they can be processed by a receiving computer is referred to as:

A. modulation                                                 B. demodulation
C. synchronizing                                              D. digitizing

Ans D

58.  How many OSI layers are covered in the X.25 standard?

A. Two                                                              B. Three
C. Seven                                                           D. Six

Ans   B

 59.  Layer one of the OSI model is

A. physical layer                                                  B. link layer
C. transport layer                                                D. network layer

Ans  A

 60.  The x.25 standard specifies a

A. technique for start-stop data
B. technique for dial access
C. DTE/DCE interface
D. data bit rate

Ans   C



No comments:

Post a Comment